на живо

Азар и "Челси" се разделиха с трогателни думи

Футболистът подписа 5-годишен договор с "Реал" Мадрид

Getty Images/Guliver Photos

Дългоочакваният трансфер на Еден Азар от "Челси" в "Реал" Мадрид е факт! Испанският гранд официално обяви, че белгийският голмайстор ще носи белия екип от следващия сезон.

Сделката сложи край на 7-годишния престой на Азар на "Стамфорд Бридж". Пред всичките сезони 28-годишният футболист играеше важна роля в успехите на тима. Той изигра 352 мача със синята фланелка и вкара 110 гола. С тях съдейства за спечелването на две титли на Англия и два трофея в Лига Европа. Последния преди дни, когато "сините" победиха "Арсенал".

Очаквано на раздяла Азар беше емоционален. С публикация в социалните мрежи той благодари на феновете, съотборниците и ръководството на "Челси" за хубавите времена в Англия.

"Бях само на 21 години, когато се пристигнах и тук пораснах и като играч, и като мъж, заедно с всички вас, които ми помагахте и подкрепяхте в трудните времена. Когато се връщам назад към специалните моменти с "Челси", а те са толкова много знам, че сме късметлии, че спечелихме много повече, отколкото загубихме. "Челси" и особено феновете винаги ще са специални за мен и през следващия сезон ще следя всички резултати. Надявам се, че ще се изправим един срещу друг в Шампионската лига и ще можем да се срещнем отново.", пише белгиецът.

"Благодаря още веднъж на всички в клуба за изключителните им усилия във всеки един момент. На съотборниците ми, на собственика и екипа му, че ми помогнаха да осъществя двете си мечти – първо, да бъда играч на "Челси" и второ, да заиграя един ден в "Реал" Мадрид. Желая на всеки един всичко най-добро, приятели", завърши Азар.

От "Челси" му отговориха с поредица от видеа от представянето му през годините.

"За нас беше удоволствие!", пишат от клуба.