на живо

Азар напомни за себе си, но на тренировъчното игрище (ВИДЕО)

Белгиецът все още не е оправдал очакванията в "Реал" Мадрид

Getty Images

Помним времената, когато Еден Азар ни впечатляваше с футбола техника! Той можеше да "скрие топката" на всеки съперник. И за това спечели в две поредни години (2009 и 2010 г.) наградата за Най-добър млад играч във френската Лига 1 като част от "Лил". С фланелката на "Челси" пък обра няколко статуетки за Най-добър футболист в английската Висша лига през 2015 г. 

През юни 2019 г. от "Реал" Мадрид платиха над 150 млн. евро, за да го имат в редиците си. И тогава нещо се обърка!

Белгиецът не е загубил уменията си. Показа го и по време на тренировката на тима на 27 декември. Тогава той вкара с така наречената "рабона" - когато ритащият крак преминава отзад. 

Наистина страхотно изпълнение! Класическо за капитана на Белгия, който помогна на националния си тим да спечели бронзов медал от световното първенство през 2018 г.

Само че в "Реал" искат да виждат подобни атрактивни голове и по време на официалните мачове. Азар със сигурност не е от любимците на феновете. Той не успя да покрие очакванията. 

Снимка: Getty Images

29-годишният футболист игра в едва 22 мача на "белите" през миналата кампания и вкара 1 гол. През настоящия сезон той има 6 мача и 2 попадения зад гърба си. В края на ноември Азар поучи контузия и от тогава не е играл за тима.