на живо

Азар остава в Челси до 2020 година

Белгиецът подписа нов договор с лондончани

Getty Images/Guliver Photos

Челси ще задържи един от най-важните си футболисти до 2020 година. Става дума за белгийския атакуващ полузащитник Еден Азар, който подписа нов договор с клуба за срок от пет години и половина. 24-годишният футболист ще получава по 200 хил. паунда на седмица, а общата сума, която трябва да вземе до края на контракта си, е стряскаща - 57 милиона.

Азар бързо се превърна в ключов играч в състава на Жозе Моуриньо, а от началото на настоящия сезон е отбелязла 13 гола в 36 мача от всички турнири. Белгиецът е първият футболист от големите клубове в Англия, който удължава договора си след обявената преди два дни от Sky Sports сделка за телевизионните права на шампионата в периода 2016-19 на стойност 5,136 милиарда паунда.

Халфът бе привлече в Челси през лятото на 2012 година от Лил за сумата от 32 милиона.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Откакто пристигнах тук през 2012, клубът винаги ме е подкрепял. Мениджърът ме направи по-добър футболист, феновете са фантастични, а и разбирателството ми със съотборниците е на невероятно ниво.", заяви Азар.

"Той вече е топ играч и развитието му до момента е фантастично. Еден все още е много млад и може да стане най-добрият футболист в света.", каза Моуриньо след оповествяването на новината за новия договор.