на живо

Азар за 100 милиона и отгоре - сделката е факт

"Реал" Мадрид и "Челси" договорили условията по трансфера

Reuters

Еден Азар ще премине от "Челси" в "Реал" Мадрид, като се очаква сделката да бъде официално обявена до часове. Това твърди испанското издание "Марка". От там дори разкриват умопомрачителната сума, която от "Кралския клуб" ще платят за трансфера - 100 млн. евро и допълнителни бонуси.

Според английските издания пък тези допълнителни суми може да нараснат до цели 46 млн. евро.

Привличането на Азар е очаквано, въпреки че договорът му с английския гранд изтича през 2020 г. Белгиецът се спрягаше за трансферна цел на Зинедин Зидан още при първия му треньорски период в "Реал".

Снимка: Reuters

От "Марка" съобщават, че "Челси" са поставили трансферна цена от 150 млн. евро на своя футболист, а първата оферта на "белите" е била 80 млн. евро. Така двата клуба са се договорили за 100 млн. евро и бонуси, в зависимост от представянето на футболиста с фланелката на тима.

Дори сделката да стане факт днес, представянето на Азар на "Сантяго Бернабеу" със сигурност ще е след мачовете на националния му отбор Белгия срещу Казахстан и Шотландия от квалификациите за Евро 2020. 

За Азар "Реал" Мадрид ще бъде трети отбор в кариерата. Той дебютира в мъжкия футбол с френския "Лил" през 2007 г., а през 2011 става шампион на Лига 1. Година след това се присъедини към "Челси". Със "сините" от Лондон Азар е двукратен шампион на Англия. Толкова пъти печели и Лига Европа - за последно преди няколко седмици, когато след мача с "Арсенал" заяви, че това може би е последната му среща със синия екип.