на живо

Бабата на шампионката от Откритото първенство на САЩ я посъветвала да спре с тениса

Баба Никулина се притеснявала за здравето на Ема Радукану

Бабите са мъдри жени, в чието мнение винаги трябва да се вслушваме. Невинаги обаче трябва да го взимаме предвид. И добре, че шампионката от Откритото първенство по тенис на САЩ - 18-годишната Ема Радукану, не го е направила! Сега тя нямаше да се радва на първата си титла от Големия шлем! 

За британката от румънски произход триумфът в Ню Йорк дойде изненадващо. Радукану е участвала само два пъти в основната схема на турнири от Големия шлем. Преди Откритото първенство на САЩ тя достигна до осминафинал на "Уимбълдън" срещу Аля Томлянович. Тогава младата тенисистка се отказа, защото изпитваше проблеми при дишане.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Emma Raducanu (@emmaraducanu)

Разтревожена от този развой на събитията, баба ѝ Никулина я посъветвала да спре с тениса.

"Попитах родителите ѝ дали не е по-добре да спре с тениса. Ако нещо се беше случило с нея? Здравето ѝ е по-важно от победите и славата. Тогава игра при пуснат покрив и не ѝ достигаше въздух", разказва баба ѝ днес през "Дейли Мейл". 

За финала в Ню Йорк между Радукану и Лейла Фернандес (Канада) Никулина разказва, че не е гледала.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Emma Raducanu (@emmaraducanu)

"Сърцето ми нямаше да издържи. Знаех, че мачът ще е тежък, за това не го гледах. На сутринта научих от новините. Радвах се, че е играла силно и най-вече, че е здрава. Много се гордея с нея! Не се хваля наляво-надясно, че съм баба на шампионка от турнир от Големия шлем. Аз съм скромна жена. Ема е силна! Тя е боец!", радва се баба Радукану. 

Победата носи не само престиж на 18-годишната Ема, а и изкачване със 127 места в ранглистата (тя вече е 23-та в света), а и близо 3 млн. долара.