на живо

Бъдещето на Алексис Санчес в "Арсенал" е под въпрос след скандал в съблекалнята

Чилиецът напуснал преждевременно тренировката на "артилеристите" преди мача с "Ливърпул"

Getty Images

Алексис Санчес има намерение да напусне "Арсенал" при първа възможност след края на настоящия сезон. Чилиецът е в изострен конфликт с мениджъра на тима Арсен Венгер, а кулминацията на скандала беше преди мача срещу "Ливърпул", когато футболистът не беше включен в титулярния състав. 

Според английски медии раздорът между полузащитникът и френският специалист е започнал след загубата с 1:5 на "артилеристите" от "Байерн" Мюнхен в първи мач от осминафиналите в Шампионската лига. Тогава чилиецът си позволи да критикува своите съотборници за слабата игра.

В последната тренировка на "Арсенал" преди мача от английското първенство срещу "Ливърпул", който завърши с поражение 1:3 за Венгер и възпитаниците му, Санчес и мениджърът отново са повишили тон, а футболистът е напуснал преждевременно заниманието. 

Последвал е разговор между двете страни на конфликта, но те не са изгладили отношенията си. 

Санчес все пак се появи в игра за "Арсенал", но едва през второто полувреме, което е нетипично за футболиста, който има 17 гола в 26 срещи в местното първенство този сезон.

Апетити към подписа на полузащитника проявяват "Пари Сен Жермен", "Ювентус" и "Интер". Санчес пристигна на "Емирейтс" през 2014 г. от "Барселона" и бързо се превърна в основен играч в тима на Венгер.