на живо

Багата пред bTV: Може да видите изненади от самбото (ВИДЕО)

"Ще се бия за България", каза той преди третия си мач в UFC

Българският ММА боец Благой Иванов - Багата, заяви, че може да прибегне до уменията си от самбото и джудото, за да постигне втора победа в престижната верига UFC. Това със сигурност трябва да притеснява неговия съперник Тай Туиваса, тъй като Багата е световен шампион по самбо от 2008 г.

Мачът между двамата е в ранните часове на 9 юни българско време.

"По принцип той има опит в бокса. Слабите му страни са на земя и борбата в стойка. Мисля, че там ще имам някакво предимство. Може да покажа някои изненади от самбото. Предните мачове имах проблеми, не бях напълно здрав и това е една от причините. Мисля, че в тази среща могат да ги видят. Чувствам се отлично, във форма съм, готов съм, имам желание за бой", заяви Иванов за bTV от САЩ.

Българският боец ще излезе за трети мач във веригата, след като през март 2019 г. победи Бен Ротуел. Допълнителен стимул за него ще бъде и подкрепата от шумната българска агитка. Мачът ще се играе в Чикаго, в зала "Юнайтед Център" - дома на легендарния баскетболен тим "Чикаго Булс", в който игра и Майкъл Джордан. Във Ветровития град е най-голямата българска общност отвъд Океана. 

Снимка: Николай Василев

"От неговия щаб казаха, че през май му е много рано. Стана още по-добре, защото е в Чикаго. Видях се с доста българи. Всички ми пожелават успех, подкрепят ме и това ме радва. Ще дам всичко от себе си. Ще направя от невъзможното възможно и ще се бия за България.", обеща Иванов.