на живо

"Байер" и "Тотнъм" не се победиха (ВИДЕО)

Двата тима си разделиха по точка в оспорван мач на "БайАрена"

"Байер" Леверкузен и "Тотнъм" си разделиха по точка в мач от третия кръг на група Е в Шампионската лига. Двубоят завърши с нулево реми, а двата отбора си размениха по едно силно полувреме на "БайАрена".

Още в началото на мача "шпорите" бяха по-активният отбор на терена. В 10' Винсент Янсен вкара гол, който обаче бе отменен заради засада на асистиралия му Сон Хюн-Мин. Последваха няколко добри възможности за английския тим, но малко преди почивката домакините създадоха най-опасната ситуация в мача. Хавиер Ернандес, за когото това бе мач № 50 с фланелката на "Байер", опита изненадващ удар от границата на наказателното поле, но топката премина встрани от вратата.

В началото на второто полувреме на мексикансия футболист се отдаде нова възможност да открие резултата. Нападателят стреля отблизо, но стражът на гостите Уго Лорис успя да се добере до топката и да я избие от голлинията - едно от спасяванията на сезона.

Атаките на "Байер" продължиха, като в 62' Лорис отново трябваше да показва класа, спасявайки удар на Адмир Мехмеди. Секунди след това домакините претендираха за дузпа заради игра с ръка на Дани Роуз, но такава не беше отсъдена.

В 84-ата минута последва нов пропуск за "аспирините". Този път Щефан Кийслинг не успя да се разпише след от удар от няколко метра и мачът завърши без голове - 0:0.

Това е трето поредно равенство за "Байер", който остава на трето място в групата. "Тотнъм" е на второ място с една повече. Лидер е френският "Монако" с пет, а последното място заема ЦСКА Москва, в чиито редици е българският национал Георги Миланов. Руският тим има само една спечелена точка до момента.