на живо

"Байер" Леверкузен развали приказката на "Саарбрюкен"

"Аспирините" са на финал за Купата на Германия

Reuters

"Байер" Леверкузен е първият финалист в турнира за Купата на Германия. Играчите на Петер Бос победиха с 3:0 голямата изненада в тазгодишното издание - четвъртодивизионния "Саарбрюкен" и така унищожиха мечтата на тима за исторически финал.

Интрига в двубоя на практика липсваше, тъй като още до средата на първото полувреме гостите вкараха два гола.

Попаденията за успеха бяха дело на Муса Диаби в 11-ата минута, Лукас Аларио в 19-ата и Карим Белараби в 58-ата минути.

Снимка: Reuters

В спор за трофея на 4 юли в Берлин "Байер" Леверкузен ще се изправи срещу победителя от втория полуфинал между "Байерн" Мюнхен и "Айнтрахт" Франкфурт. Двубоят е в сряда вечер.

Отборът от Леверкузен, който продължава борбата за местата, даващи правото на участие в Шампионската лига през следващия сезон, е печелил купата само веднъж  и то през 1993 година. След това "Werkself" имат два загубени финала - през 2002 и 2009 г.

За "Саарбрюкен" това бе четвърто участие на полуфиналите. Тимът от четвърта дивизия не бе играл официален мач от 94 дни, тъй като шампионатът в тяхното ниво бе прекратен за разлика от Първа и Втора Бундеслига, където мачовете бяха рестартирани на 16 май.

Снимка: Reuters

Пътят на "Саарбрюкен" до предпоследната фаза на турнира е забележителен. Отборът от университетския град елиминира два тима от елита - "Кьолн" и "Фортуна" Дюселдорф, както и два втородивизионни отбора - "Ян Регенсбург" и "Карлсруе", като в два от случаите головете паднаха в последните минути, а в другите два продължиха след дузпи. Стражът на "Саарбрюкен" Даниел Батц влезе в историята, като стана първият вратар с четири спасени дузпи в турнира за Купата на Германия.