на живо

"Байерн" и "Хофенхайм" си спретнаха голово реми, остават непобедени

Обамеянг се завърна в състава на "Борусия" Дортмунд с 4 гола

Лидерът в генералното класиране "Байерн" Мюнхен и Хофенхайм останаха непобедени от началото на сезона в германското първенство по футбол, след като завършиха 1:1 в директния мач помежду си. "РБ Лайпциг" може да се изравни с баварците на върха, но новаците в елита първо трябва да победят "Майнц" в неделя.

Керим Демирбай даде аванс на "Хофенхайм" в 16-та минута на мача на "Алианц Арена", но Стивън Зубер си отбеляза автогол в 34-та минута и с това оформи крайното 1:1.

Това пък спря серията от пет поредни победи за отбора от Мюнхен, чийто следващ съперник е набиращият скорост тим на "Борусия" Дортмунд, който разгроми "Хамбургер ШФ" с 5:2.

Пиер-Емерик Обамеянг поднесе неприятен "подарък" за 80-ия рожден ден на домакините от Хамбург, след като вкара четири гола и подаде за петия в мрежата на вратаря Рене Адлер. Габонският национал отбеляза хеттрик до 27-та минута, а три след началото на втората част вкара четвъртия си гол. Той подаде на Усман Дембеле в 76-та минута за петото попадение в полза на "Борусия", докато за "Хамбургер ШФ" с два гола се отчете Николай Мюлер.

С четирите си гола Обамеянг, който беше изваден от състава за мача от Шампионската лига срещу "Спортинг" Лисабон заради нарушение на дисциплинарния правилник в клуба, изкачи "Борусия" на пето място.

В останалите срещи от кръга до момента Марио Гомес вкара два гола за победа на "Волфсбург" с 3:0 срещу "Фрайбург", а "Байер" Леверкузен надви "Дармщад" с 3:2 . "Инголщад" пък загуби с 0:2 у дома от "Аугсбург".