на живо

Байерн Мюнхен срещу Шахтьор пряко по RING.BG от 21:45 часа

Всичко най-важно преди срещата на "Алианц Арена"

Getty Images

Байерн Мюнхен приема Шахтьор Донецк в среща реванш от осминафиналната фаза на Шампионска лига, която може да наблюдавате пряко по RING.BG от 21:45 часа. Първата среща в Украйна завърши 0:0. Последният път, в който немския отбор отпадна в толкова ранна фаза на турнира бе през сезон 2010/2011 година. В същото издание на турнира пък е единственото стигане до четвърфинал за Шахтьор.

„Баварците” са със 100% актив като домакин на украински отбори – 4 мача: 4 победи. В същото време като гост в Германия, Шахтьор има 2 победи, 1 равен и 4 загуби.

Преди срещата между двата отбора има доста прилики в тяхното представяне тази година в турнира. Едни срещу други се изправят две от най-резултатните нападения и стабилни защити в Шампионска лига този сезон. Футболистите на Байерн са отправили 131 удара, от които 48 точни и са отбелязали 16 гола. Головете за „баварците” са дело на девет играчи. В същото време защитата на Байерн допуска средно по 0,57 гола на мач. Играчите на гостите са по-ефективни пред противниковата врата - 71 удара, 37 точни, 15 гола, отбелязани от петима футболисти. Защитата на Шахтьор допуска по 0,57 попадения на мач.

Хосеп Гуардиола няма да може да разчита на контузените Хави Мартинес, Филип Лам и Тиаго Алкантара. Наказан е Чаби Алонсо, който получи червен картон в първата среща между двата тима.

От 19 случая през годините, в които Байерн е завършвал наравно първия мач като гост в елиминации на евротурнирите, само два пъти баварците са отпадали. Това се случва срещу Милан 80/81 и Ливърпул 2006/2007 година.

В същото време Мирча Луческу няма да може да разчита само на контузения Бернард.