на живо

Тежка нощ за "Байерн", баварците излетяха с голямо закъснение за Катар

Германският шампион ще започне от полуфиналите участието си на световното клубно първенство

Reuters

Шампионът на Германия "Байерн" Мюнхен не успя да излети цяла нощ за столицата на Катар - Доха, където след няколко дни ще започне от полуфиналите участието си на световното клубно първенство по футбол. Чак на сутринта самолетът на баварците е получил разрешение да замине за арабската страна.

В петък вечерта "Байерн" победи "Херта" с 1:0 в Берлин и веднага след двубоя, около 1 часа българско време, трябваше да отлети за Доха. Заради лошото време обаче самолетът остана цяла нощ на пистата и получи разрешение за излитане в 8 часа сутринта. Забавянето обаче наложи смяна на екипа на полета, както и спиране в Мюнхен, откъдето малко след 10 часа българско време днес отборът най-после e потеглил за Катар.

Снимка: Reuters

"Чувстваме се напълно прецакани от властите в Бранденбург. Те нямат представа какво направиха с нашия отбор", каза изпълнителният директор на "Байерн" Карл-Хайнц Румениге пред "Билд".

В понеделник "Байерн" ще се изправи срещу египетския "Ал Ахли" на световното клубно първенство, а в другия полуфинал ще спорят "Тигрес" и "Палмейрас".