на живо

"Байерн" e на четвъртфинал в Шампионска лига за рекорден 19-и път

Баварците победиха "Лацио" с 2:1 в реванша

"Байерн" e на четвъртфинал в Шампионска лига за рекорден 19-и път

Носителят на трофея "Байерн" Мюнхен се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига за рекорден 19-и път! Баварците спечелиха с 2:1 като домакини на "Лацио" в осминафиналния реванш между двата тима и продължават напред с общ резултат 6:2 (4:1 в Рим).

На "Алианц Арена" "Байерн" бе далеч от обичайното си ниво, но взе своето с лекота.

Снимка: Getty Images

Тимът на Ханс-Дитер Флик поведе в 33', когато Роберт Левандовски бе точен от дузпа, отсъдена за фаул срещу Леон Горецка. От началото на миналия сезон в Шампионската лига няма играч, който да е участвал в повече голове от полския таран - 20 попадения и 5 асистенции.

"Байерн" бе неубедителен, но все пак покачи на 2:0 в 73' чрез влезлия като резерва Ерик Максим Чупо-Мотинг. "Лацио" върна един гол в 82', когато Марко Пароло вкара с глава след центриране на Андреас Перейра.

Снимка: Getty Images

"Байерн" е на четвъртфинал заедно с "Борусия" Дортмунд, "Порто", "Пари Сен Жермен", "Ливърпул", "Манчестър Сити", "Реал" Мадрид и "Челси".

Жребия за следващата фаза на Шампионска лига можете да гледате в петък (19 март) от 13:00 ч. пряко по bTV Action с коментара на Валери Генов.