на живо

"Байерн" не остави шанс на "Барселона", каталунците без точен удар

Баварците с класически успех в Шампионската лига

"Байерн" не остави шанс на "Барселона", каталунците без точен удар

"Байерн" не остави шанс на "Барселона" и спечели с 3:0 като гост в мач от група 5 на Шампионската лига. За над 90 минути футбол на "Камп Ноу" каталунците разочароваха феновете си. Играчите на Роналд Куман не отправиха нито един точен удар по посока на вратата, пазена от Мануел Нойер, докато "Байерн" завърши двубоя с 16, 7 от които в очертанията.

"Блаугранас" издържаха до 33', когато Томас Мюлер откри резултата. Така германският национал вече има повече попадения срещу "Барселона" от всеки друг в Купата на националните купи (КНК) и Шампионската лига - 7 гола в 6 мача.

Снимка: Getty Images

Баварците продължиха да владеят инициативата и оформиха класическия успех чрез Роберт Левандовски в 56' и 85'. От началото на сезон 2019/20 полският таран е най-резултатният в топ 5 първенствата на Стария континент. Левандовски има 112 гола, следван от Килиан Мбапе и Кристиано Роналдо с по 76, Арлинг Холанд със 73 и Лионел Меси с 69.

В другия двубой от тази група "Динамо" Киев и "Бенфика" завършиха наравно 0:0. Украинците вкара гол дълбоко в добавеното време, отбелязан от Микола Шапаренко, но попадението бе отменено заради засада след намесата на системата за видеоповторения VAR.

В следващия кръг "Байерн" е домакин на "Динамо", докато "Барселона" гостува на "Бенфика".

Снимка: Getty Images