на живо

"Байерн" няма да плати 800 000 евро на Кимих заради отказ от ваксинация и карантина

Футболистът отново е в изолация заради контакт със заразен с коронавирус

Reuters

Звездата на "Байерн" Мюнхен Йошуа Кимих ще се прости с половината си месечна заплата, след като отново попадна под карантина заради контакт със заразен с коронавирус и продължава да не иска да се ваксинира. Това съобщава германското издание "Билд". 

Футболистът няма да получи около 800 000 евро, тъй като за втори път в рамките на 3 седмици трябва да бъде изолиран. По време на лагера с националния тим на Германия Кимих беше под карантина заради контакт с далия положителен тест негов съотборник Никлас Зюле. Този път футболистът е имал контакт с друг човек, но отново няма да може да бъде на разположение на тима за 7 дни. 

Снимка: Reuters

Проблемът идва от факта, че Кимих не е ваксиниран. В такъв случай - без доза от ваксина и под карантина заради контакт със заразен, в Бавария работодателите имат право да не изплащат заплатата на служителите си за времето, в което те не изпълняват задълженията си. "Байерн" се възползва именно от тази възможност. 

Кимих пропусна само един мач за тима си до момента - загубата от "Аугсбург" в първенството.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Joshua Kimmich (@jok_32)

Самият футболист заяви, че иска да изчака, за да се увери в ефектна на ваксините, като беше категоричен, че не изключва да си постави доза след време. В клуба неваксинирати са още Серж Гнабри, Джамал Мусиала, Ерик Максим Чупо-Мотинг и Микаел Кюизанс.

Въпреки това ръководството е категорично, че няма да задължава никой от футболистите да се ваксинира. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Joshua Kimmich (@jok_32)