на живо

"Байерн" оформи 12-и дубъл след разгром над "Лайпциг"

Баварците спечелиха и Купата на Германия

Twitter

"Байерн" Мюнхен е новият носител на Купата на Германия. Футболистите на Нико Ковач се поздравиха с дубъл след категорична победа с 3:0 над "РБ Лайбциг" на "Олимпиащадион" в Берлин.

Преди седмица баварците вдигнаха и седмата си поредна титла в Бундеслигата.

Това е 12-и дубъл за "Байерн" и първи от 2016 г. Купата е 19-а за клуба. Освен рекордьори по титли, баварците са номер едно и по спечелени купи на страната.

Два гола във финала отбеляза голмайсторът на Бундеслигата Роберт Левандовски. Полякът вече има 191 гола за клуба в 242 срещи. За четвърти пореден сезон вкарва 40 гола във всички турнири.

През второто полувреме, за последен път в игра за "Байерн" Мюнхен се появиха Ариен Робен и Франк Рибери, които напускат клуба след дългогодишна вярна служба.

Двубоят започна с надмощие за дебютанта "Лайпциг". Играчите на Ралф Рагник притесниха Мануел Нойер, който обаче се отчете с две ефектни спасявания. Първо капитанът на "Байерн" спаси на голлинията удар с глава на датчанина Юсуф Полсен, а после спря излезлия сам срещу него полузащитник Емил Форсберг.

След това обаче гостите взеха нещата в свои ръце и в 29-ата минута Левандовски засече центриране на Давид Алаба за 1:0.

Снимка: Twitter

Кингсли Коман удвои в 79-ата минута с мощен удар в очертанията на Петер Гулачи. Пет минути преди края на мача Левандовски излезе сам срещу вратаря на "Лайпциг" и не сгреши - 3:0.