на живо

"Байерн" осъди строго расистките обиди към Алфонсо Дейвис и приятелката му

Джордин Хуйтема разкри, че получава обиди заради цвета на кожата на нейния любим

Instagram

20-годишният Алфонсо Дейвис бавно, но сигурно си проправя път към най-добрите в европейския футбол. Играчът на "Байерн" Мюнхен, роден в бежански лагер в Гана, е преминал през какво ли не, за да може да обуе бутонките и да практикува любимия си спорт.

Грозните атаки срещу него обаче не спират. А жертва на такива недостойни подхвърляния е и неговата приятелка - Джордин Хуйтема, която също се занимава с футбол. Блондинката е част от тима на "Пари Сен Жермен" и наскоро разкри, че получава расистки обиди към своя любим като коментар под общите им снимки в социалните мрежи.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от  (@jordynhuitema)

През август 2020 г. Джордин публикува снимка от общата им ваканция. Двамата изглеждат изключително щастливи на яхта, прегърнати и влюбени. Наскоро в коментарите към нея са се появили обиди, свързани със сексуалния живот на двойката и разликата в цвета на кожата им.

"Ще завършиш като самотна майка с дете с цвят на кал" и "Предците ти те мразят, че погуби 1000 години от твоите чисти, бели гени" са само част от грозните коментари, които не съдържат откровени обиди.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от A D 1 9 (@alphonsodavies)

Ръководството на "Байерн" в лицето на президента Херберт Хайнер, заяви пред германски медии, че в клуба строго осъждат подобни действия.

"Клубът ни е против расовото разграничение. Няма как да толерираме расизма. Преди време започнахме кампания против него и продължаваме да държим на тези идеи. Омразата, обидите, дискриминацията и насилието нямат място в нашия свят. Без значение кой си - футболист или друг човек. Футболът събира хората и в "Байерн" винаги сме държали на това!", заяви Хайнер.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от (@jordynhuitema)

Дейвис и Хуйтема са заедно от 3 години. Двамата не крият връзката си в социалните мрежи. Футболистът на "Байерн" дори разкри, че е бил глобен, тъй като е закъснял за тренировка, след като е бил на гости на своята любима в Париж.

И двамата са канадски национали. През сезон 2019/2020 Дейвис и "Байерн" спечелиха Шампионската лига, докато Хуйтема и ПСЖ отпаднаха на полуфинал в същия турнир при дамите.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от A D 1 9 (@alphonsodavies)