на живо

Байерн отвя Арсенал и си върна с лихвите за загубата в Лондон (ВИДЕО)

Продължаването на "топчиите" заложено на карта

Байерн отвя Арсенал и си върна с лихвите за загубата в Лондон (ВИДЕО)

Байерн разби Арсенал с 5:1 и постигна задоволителен реванш за загубата си в Лондон преди 2 седмици.

Хората на Пеп Гуардиола започнаха страшно напористо и поведоха с 3:0 още до почивката срещу неузнаваемите си гости.

Арсенал излезе с прекроена защита, в лицето на Габриел Паулиста и Матио Дебюши. Това се отрази на представянето и още в 10-та минута Роберт Левандовски вкара за 1:0, след като Габриел изостана, когато останалите теглеха за засада.

Веднага след това Месут Йозил вкара за Арсенал, но голът му бе отменен заради игра с ръка. Байерн атакуваше масирано и в 29-та минута Томас Мюлер се възползва от слаба ориентация на Матио Дебюши, вкарвайки втори гол.

Арсенал бе натикан в полето си и почти не минаваше центъра. В самия край на първата част топката бе отнета от Касорла, който искаше нарушение. Реферът пусна играта и Дейвид Алаба с виртуозен шут направи 3:0.

Хората на Арсен Венгер се поотвориха малко през второто полувреме и започнаха да атакуват с повече хора. В 55-та минута Ариен Робен вкара с първото си докосване в мача 4-ти гол за Байерн. Холандецът се бе появил в игра само секунди по-рано.

В тези минути мачът стана много двуостър като и пред двете врати се заредиха положения. Оливие Жиру вкара за 4:1 в 69-та минута. В самия край на срещата Байерн оформи блестяща контра, започнала от наказателното поле на германците и Томас Мюлер безпощадно оформи крайното 5:1.

Байерн вече има 9 точки в актива си и може да си гарантира първото място още в следващия кръг вкъщи с Олимпиакос. За Арсенал продължаването изглежда несигурно. Лондончани имат само 3 точки и вече са на 6 от втория Олимпиакос, който победи с 2:1 Динамо Загреб. Арсенал ще се надява да победи Динамо в следващия си мач и Байерн да бие гърците. След това в Атина "артилеристите" трябва да спечелят с 2 гола разлика.