на живо

"Байерн" сгреши, "Борусия" победи - титлата ще се реши в последния кръг

Интригата се запазва до края

Reuters

Титлата в Бундеслигата ще се реши в последния кръг! "Байерн" Мюнхен завърши 0:0 като гост на "Лайпциг", а "Борусия" Дортмунд победи с 3:2 като домакин "Фортуна" Дюселдорф и така разликата между шампионите и "жълто-черните" се стопи на две точки. 

Баварците докоснаха титлата в 49-ата минута, когато Леон Горецка прати топката във вратата на "червените бикове", но след консултация с ВАР се оказа, че Левандовски е бил в засада преди да подаде към Кингсли Коман, който асистира за попадението. До края на срещата футболистите на Нико Ковач не успяха да се разпишат и пропуснаха да си гарантират титлата предварително.

Снимка: Reuters

"Жълто-черните" от своя страна удържаха отбора на "Фортуна", който вкара за 2:3 в края на мача, а и пропусна дузпа.

Кристиан Пулишич, който се сбогува с феновете на "Сигнал Идуна Парк", откри резултата в 41-ата минута след асистенция на Томас Дилейни. Минута след началото на второто полувреме Оливер Финк изравни резултата.

Снимка: Reuters

Дилейни върна аванса на "Борусия" в 53-ата минута, а пет по-късно Доди Лукебакио пропусна дузпа за гостите от Дюселдорф.

В 82-ата минута Адам Бодзек остави "Фортуна" с човек по-малко, след като получи директен червен картон. Във втората минута на добавеното време Марио Гьотце покачи на 3:1, а три минути след това Давид Ковнацки оформи крайния резултат.

Така всичко ще се решава в последния кръг на 18 май, когато "Байерн" е домакин на "Айнтрахт" Франкфурт, а "жълто-черните" гостуват на "Борусия" Мьонхенгладбах. На баварците ще им бъде достатъчно и равенство, тъй като имат предимство в директните двубои.