на живо

"Байерн" спази традицията и победи на старта на Бундеслигата

До 79-ата минута на резултатът срещу "Хофенхайм" беше 1:1

Reuters

Шампионът на Германия в последните 6 години - "Байерн" Мюнхен, започна защитата на трофея с победа. В първи мач от Бундеслигата баварците победиха с 3:1 "Хофенхайм", като успехът дойде в последните 10 минути на срещата.

Съдията на мача пък си навлече гнева на феновете на "Хофенхайм", след като отсъди дузпа за "Байерн", който бе изпълнена два пъти. За целта той си послужи със Системата за видеоповторения (ВАР).

Иначе първият гол бе очаквано на сметката на "Байерн". Томас Мюлер вкара отблизо с глава в 23-ата минута. 

В 57-ата Адам Салай от "Хофенхайм" успя да изравни след неразбирателство в баварската защита.

При резултат 1:1 дойде 79-ата минута, в която Роберт Левандовски изпълни дузпа за нарушение срещу Франк Рибери. Полякът шутира неубедително, а Робен вкара при добавката. Съдията обаче не призна гола и реши наказателният удар да бъде изпълнен отново, след като изгледа видеоповторението край страничната линия. При втория си опит Левандовски бе безгрешен и отбеляза за четвърта поредна година в първия мач на "Байерн" в Бундеслигата.

До края на мача баварците вкараха още две попадение. Горецка центрира, а топката се отби в Мюлер и влезе във вратата на "Хофенхайм". Съдията обаче отново изгледа повторение на ситуацията и не зачете попадението.

Крайното 3:1 бе оформено в 90-ата минута след силен шут на Робен.