на живо

"Байерн" триумфира в "Дер Класикер", Левандовски отново блести

Баварците победиха "Борусия" Дортмунд с 3:2

Getty Images

Шампионът "Байерн" Мюнхен спечели първото издание на "Дер Класикер" за сезона в Бундеслигата! Баварският колос победи с 3:2 "Борусия" Дортмунд като гост в дербито от 14-ия кръг. Така тимът на Юлиан Нагелсман сложи край на серията на "Борусия" от 11 поредни успеха на "Сигнал Идуна Парк".

В герой за "Байерн" се превърна звездата на отбора Роберт Левандовски, който отбеляза две от попаденията.

Домакините поведоха още в 5' с гол на Юлиан Бранд, но "Байерн" осъществи обрат до почивката чрез Левандовски в 9' и Кингсли Коман в 44'.

Бе Фау Бе изравни в 48' чрез Арлинг Холанд, преди Левандовски да възстанови аванса на гостите в 77' от дузпа. Полският таран вкара поне два гола във вратата на бившия си тим за осми път.

Снимка: Getty Images

Най-притеснителният момент в двубоя беше моментната загуба на съзнание на Бранд в средата на второто полувреме след сблъсък със защитник на "Байерн". В самия край на дербито треньорът на "Борусия" Марко Розе пък беше изгонен заради оспорване на съдийските решения.

След успеха "Байерн" увеличи преднината си на върха и оглавява класирането с актив от 34 точки, пред "Борусия" Дортмунд с 30 и "Байер" Леверкузен с 27.

В 15-ия кръг "Байерн" приема "Майнц 05", докато "Борусия" гостува на новака "Бохум".

Снимка: Getty Images