на живо

"Байерн" започна годината със загуба от кошмара си

Тимът на Юлиан Нагелсман отстъпи с 1:2 на "Борусия" Мьонхенгладбах

Getty Images

"Байерн" започна годината със загуба! Баварският колос отстъпи с 1:2 на "Борусия" Мьонхенгладбах у дома в първи мач от 18-ия кръг на германската Бундеслига.

Поражението е трето за шампионите през настоящия сезон, като с него те удължиха серията си без успех срещу "жребчетата" на 4 мача. Баварците излязоха за отмъщение заради унизителното 0:5 за Купата на страната през октомври, но отново не преодоляха "Гладбах".

Снимка: Getty Images

На "Алианц Арена" всичко започна отлично за "Байерн", който поведе в 18' чрез звездата си Роберт Левандовски. Гостите обаче осъществиха обрата още преди почивката с голове на Флориан Нойхаус и Щефан Лайнер - съответно в 27' и 31'.

Срещата до последно беше под въпрос поради големия брой контузени или заразени с коронавирус играчи на "Байерн". Молбата на клуба за отлагане обаче беше отхвърлена от местния футболен съюз.

Снимка: Getty Images

Въпреки че допусна поражение, "Байерн" продължава да води убедително с актив от 43 точки - 9 пред "Борусия" Дортмунд, чийто отбор е с мач по-малко. Същевременно в "Борусия" Мьонхенгладбах вече дишат по-спокойно на 11-о място с 22 точки - 5 над зоната на изпадащите.

В следващия кръг "Байерн" гостува на "Кьолн", а "Борусия" Мьонхенгладбах е домакин на "Байер" Леверкузен.