на живо

Балъков: Момчетата дадоха всичко от себе си (ВИДЕО)

България загуби от Чехия с 1:2

Балъков: Момчетата дадоха всичко от себе си (ВИДЕО)

Красимир Балъков дебютира начело на националния отбор със загуба 1:2 от Чехия. Поражението драстично намали шансовете на "лъвовете" за класиране за Евро 2020, но въпреки това селекционерът заяви, че е доволен от старанието на момчетата.

"На фона на 90-те минути може да се каже, че загубата е заслужена, макар че в много моменти изпълнявахме това, което искахме. През първото полувреме изнасяхме топката, но не можехме да създаваме добри атаки напред. Нормално. И преди мача ви казах, че за пет дена трудно може да стане. Момчетата се стараха и дадоха всичко от себе си. Жалко. След такова хубаво начало, се прибрахме по-близко до нашата врата, което даде самочувствие на отбора на Чехия. Затова и ни изравниха.", каза Балъков на пресконференцията след мача в Прага.

"Чешкият отбор е малко по-динамичен, затова исках да притежаваме малко повече топката. В някои моменти ни се получи добре. Не смятам, че е имало притеснение."

"Не ми се искаше този мач да завърши със загуба. Трябва на всяка цена да победим Косово вкъщи и да чакаме резултатите на другите мачове. Докато имаме теоретични шансове, ще се борим, ще даваме всичко от себе си. Имаше доста хубави неща в мача, но трябва да бъдем по-концентрирани и да създаваме повече положения. Казах на момчетата, че въпреки загубата си тръгваме за България с вдигнати глави", добави селекционерът.

В понеделник (10 юни) "лъвовете" приемат Косово на "Васил Левски". Срещата е от 21:45 ч.