на живо

Балъков: Ако Стоичков поеме БФС, не би цепил басмата на никого

Главният мениджър на ЦСКА 1948 смята, че е време за пълен рестарт на българския футбол

Балъков: Ако Стоичков поеме БФС, не би цепил басмата на никого

Главният мениджър на ЦСКА 1948 - Красимир Балъков, смята, че трябва да се направи тотален рестарт на българския футбол. Той е на мнение, че управляващите футбола ни не си дават реална представа къде се намираме на футболната карта.

Затова бронзовият медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г. смята, че човек с характер като на бившия му съотборник Христо Стоичков би бил идеален избор за президентския пост на БФС. 

Според Балъков, ако Камата поеме юздите на родния футбол, то той не би цепил басмата на никого.

Снимка: Lap.bg

"За мен шеф на БФС трябва да бъде човек с амбиции и идеи, които да реализира. Ножът е опрял до кокала. Докога ще чакаме? При всички положения той трябва да бъде обграден с футболни хора. Не може кадърен човек в бизнеса да оправи проблемите на българския футбол, ако няма човек до него, който да разбира футбола. Аз нямам тези виждания за президент на БФС. Ето например Ицо Стоичков. Слагаме го за президент на БФС и нека видим дали ще цепи басма на някого. Само че той няма да дойде. Работи си в чужбина и си играе голф. Когато е имал възможност да работи, някой го е изпъдил.", заяви Балъков по време на пресконференция преди утрешния мач на неговия ЦСКА 1948 срещу "Берое" Стара Загора.