на живо

Балъков: Николай Михайлов е авторитет и затова е в националния

"Трябва да играят повече българи, независимо на коя позиция", коментира решението на БФС националният селекционер

Балъков: Николай Михайлов е авторитет и затова е в националния

Вратарят на "Левски" Николай Михайлов има авторитет в съблекалнята на националния отбор по футбол и за това е попаднал сред избраниците на Красимир Балъков за мачовете от евроквалификациите срещу Черна гора (11 октомври) и Англия (14 октомври). Това заяви националния селекционер преди тимът да се събере за подготовка за двете срещи.

Михайлов играе рядко за "сините", но това не притеснява Балъков, въпреки че самият той заяви, че няма да използва футболисти с малко игрови минути в първенството.

"Дайте да не закачаме тези теми, да не говорим конкретно, защото знаем за какво става въпрос. Николай Михайлов е един от авторитетите в българския национален отбор. Независимо от това, че не играе, аз имам тази традиция да искам хората, които са с опит и имат авторитет във футбола, да присъстват в националния отбор, защото са малко. Един от тях е Николай Михайлов. На предишния лагер беше Бодуров. Всички правила имат изключения, така че да говорим по същество", заяви той.

Снимка: Lap.bg

Балъков коментира и стратегията за развитие на българския футбол, приета преди дни от Изпълкома на Българския футболен съюз. Според нея от следващия сезон в родните тимове няма да могат да се картотекират вратари, които нямат паспорт от страни от Европейския съюз.

"Моето мнение е, че трябва да играят повече българи, независимо на коя позиция. По този начин можем да помогнем на футбола. Има правила и закони, които трябва да се спазват, за това ние търсим съмишленици по този въпрос. Относно стратегията, която е изработена, тя е за следващите 10 години. Във всеки бизнес трябва да има такава. Необходим е бизнес план, който да е минимум за 7 години", каза той.