на живо

Българи атакуват Шампионска лига днес (ВИДЕО)

Getty Images

Тази вечер ще се изиграят реваншите от третия квалификационен кръг в Шампионската лига. Въпреки че родният представител Лудогорец отпадна, българското участие в турнира не е никак оскъдно.

В 17:00 часа казахстанския Астана, воден от треньора Станимир Стоилов, излиза срещу финландския шампион ХИК. В първия мач в Хелзинки двата отбора не успяха да си отбележат гол.

Снимка: Getty Images

ЦСКА (Москва) и българският полузащитник Георги Миланов гостуват в Прага. Местият Спарта и руският представител завършиха наравно 2:2 в първия мач, а Миланов влезе в игра в 72-та минута.

Щабът на „Партизан” ще умува до последно дали да пусне в игра Валери Божинов. Нападателят получи контузия в първата среща на „гробарите” срещу Стяуа (Букурещ) и бе принудително сменен. Здравословните проблеми на другия българин в състава – Иван Бандаловски, са по-сериозни и се очаква той да не бъде част от групата за двубоя. Мачът в Румъния завърши 1:1.

Молдовският Милсами, който отстрани Лудогорец в предишния кръг, излиза срещу Скендербеу и Венцислав Христов. Албанците победиха с 2:0 в първата среща, а българинът остана резерва.