на живо

"Българи-юнаци" за Тервел Пулев след победата в Африка

Десетки сънародници подкрепяха боксьора по пътя му към 16-ата победа на професионалния ринг

Десетки българи изгледаха на живо в залата в Дар ес Салаам 16-ата победа на Тервел Пулев на професионалния боксов ринг!

Българинът остава непобеден, след като се справи с Викапита Мероро от Намибия. Въпреки тежките и непозволени понякога удари, съперникът на Пулев не издържа и от неговия ъгъл хвърлиха бялата кърпа в 9-ия предпоследен рунд.

През целия мач Тервел имаше традиционната подкрепа на брат си Кубрат, който му даваше наставления, но и на шумната агитка от сънародници. Те не спряха да аплодират страхотните акции на по-малкия брат Пулев, както и да скандират познатия рефрен "Българи-юнаци".

Снимка: bTV

Малко преди съдията да вдигне победоносно ръката на българина, феновете му извикаха дружно "Горди сме!".

Тервел остана изненадан от емоционалната българска агитка по време на мача и благодари от сърце за подкрепата.

Снимка: bTV

"Искам да благодаря на всички българи за огромната подкрепа от всяка точка по света и искам да ви кажа, че много ви обичам от сърце. България над всичко!", каза той пред bTV минути след триумфа.

Танзания е една от предпочитаните държави за туризъм по време на световната пандемия от коронавирус. В нея мерки за ограничаване на заразата няма. Местните и гостите не са задължени да носят маски и да спазват дистанция, а пристигащите не са подлагани на тестове за COVID-19.

Именно това направи възможно организирането на гала вечерта, на която Тервел Пулев постигна 19-ата си победа на професионалния боксов ринг.