на живо

Петима основни волейболисти под въпрос за световното

Много въпросителни пред Пламен Константинов

Lap.bg

Българският национален отбор по волейбол за пореден път може да се окаже със сериозно ограничен състав преди голям форум. За предстоящото през септември световно първенство, на което домакини ще бъдем съвместно с Италия, цели петима основни състезатели от състава на Пламен Константинов са под въпрос заради различни травми.

Разпределителят Георги Братоев, блокировачите Николай Николов и Теодор Тодоров, посрещачът Тодор Скримов, както и диагоналът Боян Йорданов ще имат много кратък прозорец, в който да докажат кондицията си. Всеки от тях се оплаква от строго индивидуални проблеми, като не е много сигурно, колко от тях са в състояние да ги преодолеят.  Крайният срок за обявяването на състава за световното до 30 юли, като селекционерът  ще изчака до последно.

Най-сериозно може би изглежда ситуацията на Братоев, който в понеделник ще посети специална клиника във Франция, за да разбере какво всъщност е състоянието на фрактурата на надглезенната кост на десния му крак.

Припопомняме, че диагоналът Цветан Соколов пропуска Мондиала заради операция на коляното. Диагоналът вече се възстановява, но няма да бъде готов за шампионата през септември.

В момента волейболистите тренират в София, като се набляга на физическа подготовка. На 23 юли тимът ни заминава за високопланинската база Белмекен, където ще остане до 11 август. След лагера на Белмекен, отборът ще продължи подготовката си до началото на световното първенство във Варна.