на живо

България ще спасява мястото си в Лигата на нациите

Избраниците на Георги Дерменджиев в търсене на първа победа в турнира

Lap.bg

Българският национален отбор по футбол продължава да търси първата си победа в Лигата на нациите през този сезон. Довечера избраниците на Георги Дерменджиев посрещат Финландия на стадион "Васил Левски", като ще се опитат да прекъснат серията си от четири поредни загуби в официални мачове.

В сряда националите победиха с 3:0 Гибралтар в контролна среща, а успехът бе първи през 2020 г., макар и в неофициален мач.

Снимка: Lap.bg

България и Финландия вече се сблъскаха в Лигата на нациите. Преди около месец "трикольорите" отстъпиха с 0:2 в Хелзинки.

Селекционерът бе категоричен, че целта пред тима е да запази мястото си във втора дивизия.

Снимка: Lap.bg

 "Искам от футболистите, които са тук, да дадат максимума от себе си. Днес имахме разговор с играчите защо са ни нужни тези точки до края. Ако останем в тази група, ще играем с добри отбори, което е много важно, за да вдигаш качеството си. Когато играеш с по-слаби отбори, не е добре за тези, които подрастват", каза Дерменджиев на пресконференцията пред двубоя.

Българите са последни в групата със само една спечелена точка. За да се отлепят от дъното, "лъвовете" трябва да изместят ирландците, които са с трети с две точки. Двата тима ще се изправят един срещу друг в сряда.

Снимка: Lap.bg

Дерменджиев има проблем с много болни от коронавирус и контузени, като от състава отпаднаха Николай Михайлов, Кирил Десподов, Пламен Илиев, Георги Костадинов, Тодор Неделев, Антон Недялков, Исмаил Иса, Мартин Райнов, Георги Георгиев и Георги Терзиев.

Скандинавският ни съперник е в добра форма, а догодина за първи път в историята си ще играе на европейско първенство. Финландците се борят за първото място в групата с Уелс, а преди няколко дни победиха Франция в контрола.