на живо

България не даде никакъв шанс на Испания

Първа победа на европейското първенство за "лъвовете"

Националният отбор на България по волейбол победи Испания с 3:0 гейма - 25:15, 28:26 и 25:21, в двубой от европейското първенство в Полша. 

През първата част се отличиха братята Николай и Розалин Пенчеви. Мощните атаки на Цветан Соколов пък оставяха испанците без никакъв отговор. Точно при една такава геймът беше затворен при 25:15.

Втората част беше далеч по-оспорвана и в нея сякаш беше тактическото надлъгване, спечелено от българския селекционер Пламен Константинов.

"Лъвовете" поведоха в началото на гейма, но впоследствие преднината им беше стопена и всичко вървеше точка за точка преди силният сервис на Тодор Скримов и тройната българска блокада да изведат България до втори геймбол в частта при 27:26. Ас на Скримов фиксира крайното 28:26. 

Третият гейм премина под диктата на българите, които поддържаха разлика от 3-4 точки през по-голямата му част. 

Това е първа победа за България на европейското първенство в Полша след загубата от Русия в четвъртък. В понеделник играчите на Пламен Константинов срещат Словения в трети двубой от надпреварата. По всяка вероятност това ще е директна битка за второто място в група "C".