на живо

България не даде своя вот в анкетата на ФИФА

Нито националният селекционер, нито капитанът на "лъвовете" са гласували

България не е упражнила своя вот при определянето на наградите на ФИФА за най-добър футболист за 2017 година, стана ясно от изнесената статистика. По право от името на страната ни трябваше да участват селекционерите на националните отбори за мъже и жени, капитаните на двата тима, а отделно от това има и журналистически вот.

Кристиано Роналдо грабна приза на ФИФА за най-добър футболист в света за втора поредна година. Звездата на "Реал" Мадрид изпревари Лионел Меси и Неймар. За най-добър треньор бе определен наставникът на "Реал" Мадрид Зинедин Зидан.

Петър Хубчев обаче не е гласувал. Същото се отнася и до капитана на тима Светослав Дяков, в чието отсъствие лентата бе носена от Ивелин Попов. 

Все пак от името на страната ни има подаден журналистически вот. Той е на Боян Бойчев от в-к "Труд", който е посочил на първо място Кристиано Роналдо с подгласници Тони Кроос и Джанлуиджи Буфон. Ефрем Ефремов пък е гласувал в анкетата при дамите.

Не става ясно на какво се дължи отсъствието на гласовете на националния ни селекционер и капитанът на тима ни.

В началото на 2016 година избухна скандал с българския вот, след като тогавашният ни селекционер Ивайло Петев обвини ФИФА в манипулация на избора му. 

Според публикувания тогава списък Петев е бил гласувал така - 1. Кристиано Роналдо, 2. Андрес Иниеста, 3. Томас Мюлер и си навлече куп подигравки, че не е включил Лионел Меси. В отговор наставникът скочи на ФИФА като заяви, че това не е неговата класация.