на живо

България поведе с помощта на отличен Кузманов

Втората ракета на България победи Стив Дарси с 6:0, 6:3

Reuters

Отлично начало на сблъсъка с Белгия за българския тим на тенис турнира ATP Cup в Австралия! Димитър Кузманов беше брилянтен и не остави никакви шансове на своя съперник - номер 200 в световната ранглиста Стив Дарси.

Втората ракета на България започна мача вдъхновено и при първа възможност осъществи пробив. Последва още един и още един, за да се стигне до категоричното 6:0 в полза на българина. Дарси не успяваше по никакъв начин да противодейства на Мико и той записа шести "геврек" (сет на 0) в целия турнир.

Снимка: Reuters

Българинът спечели и първия гейм от втория сет, но след това 35-годишният му съперник като че ли намери ритъма, като дори постигна пробив за 3:2. Само че Кузманов веднага изравни и продължи със стабилната си игра. 

При 4:3 българинът поиска прекъсване заради проблем в лявото стъпало. Наложи се да му бъде залепена и обувката. Това обаче не наруши ритъма на Кузманов, той постигна нов пробив и просто узакони победата си.

Снимка: Reuters

Във втория мач от сблъска капитанът Григор Димитров ще се изправи срещу добре познатия Давид Гофен. Българинът има 8 победи в 9 сблъсъка помежду им. 

Мачът трябва да започне след 10:30 ч. 

Третият сблъсък ще е на двойки, като българските представители за него са Димитров и Кузманов. Той трябва да започне около 12:00 ч. българско време.

Снимка: Reuters