на живо

Окончателно: България приема Ирландия в София

Гостите се опасяват от карантина след мача у нас

Lap.bg

Българският национален отбор по футбол ще посрещне Република Ирландия в мач от турнира за Купата на нациите в София на 3 септември, увериха от Българския футболен съюз (БФС).

Срещата беше насрочена по този начин от Европейската футболна централа (УЕФА), но гостите потърсиха промяна, тъй като се притесняват заради ограниченията за пътуване, породени от пандемията от коронавирус. В Република Ирландия всички пътници, пристигащи от България, подлежат на 14-дневна карантина. 

Очаква се до края на седмицата да бъде издадено официално разрешение и за футболните тимове да бъде направено изключение. За играчите ще бъде осигурен "зелен коридор" и те няма да бъдат ограничавани при пътуване.

Българският тим ще играе с Република Ирландия, Уелс и Ирландия във второто издание на турнира. 

От септември до ноември футболистите на селекционера Георги Дерменджиев трябва да изиграят и срещите си от плейофите за участие на европейското първенство, което ще се проведе през 2021 г. заради пандемията от коронавирус.

Българите посрещат Унгария на 8 октомври, а при успех, ще играят срещу Румъния или Исландия на 12 октомври. Ако успеят да запишат две победи, те ще се класират за финалите на първенството на Стария континент.