на живо

България с последен шанс да се спаси от изпадане

"Лъвовете" се нуждаят от задължителна победа срещу Ирландия

Lap.bg

Последният мач на националния ни отбор по футбол в Лигата нациите е и последен шанс за оставане във втора дивизия. Тази вечер играчите на Георги Дерменджиев гостуват на Ирландия и само победа ще ги спаси от изпадане в третото ниво на турнира.

"Лъвовете" са на последно място с една точка от пет мача. По-притеснителното е, че единствената им победа през тази година бе в контролна среща срещу Гибралтар, а иначе в последните 17 официални мача българите имат само един успех - срещу Чехия в мач без значение.

Снимка: Lap.bg

Преди мача с Ирландия Дерменджиев посочи, че отборът трябва да се спаси, за да продължи и в следващото издание на Лигата на наците да играе с по-сериозни съперници. Той призова за търпение към играчите.

"Това е реалността и ние трябва да понесем критиките, но и трябва да направим така, че да имаме търпението да възродим националния отбор. Това може да се случи, но трябва много търпение и да се вземат правилните решения", каза Дерменджиев преди мача.

Селекционерът има проблеми с много контузени и болни от коронавирус играчи. В последния момент отпаднаха вратарят Християн Василев, Димитър Велковски и капитанът Васил Божиков. Така Дерменджиев не може да разчита на цели 13 от играчите, на които изпрати повиквателни.

Снимка: Lap.bg

Под ръководството на Дерменджиев националният тим има 7 загуби, 1 равенство (срещу Ирландия в София през септември) и 2 победи.

Ирландия също няма победа в групата, но е с 2 точки. Съперникът ни не е вкарал гол в последните шест мача.

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com