на живо

България ще спира Франция за Мондиала в Русия

Ще успеят ли "лъвовете" да продължат домакинската си серия?

Lap.bg

Националният отбор на България по футбол посреща тази вечер на "Васил Левски" Франция в мач от световните квалификации за Мондиал 2018 в Русия. Срещата е от 21:45 ч.

"Лъвовете" нямат поражение у дома в четирите си двубоя от тази кампания и ще се опитат да победят "петлите", точно както го сториха срещу другите големи фаворити в групата - Холандия (2:0) и Швеция (3:2).

Представителният ни тим все още има теоретичен шанс за класиране за плейофите, ако запише две победи в оставащите два мача от квалификациите.

Франция се намира в много неизгодна позиция. В последния си мач европейските вицешампиони направиха 0:0 у дома срещу Люксембург и само задължителен успех срещу България ще ги доближи до заветната цел - Русия 2018.

От състава на Петър Хубчев заради наказания ще отсъства капитанът Ивелин Попов, както и Ивайло Чочев. Вместо Попето се очаква на върха на атаката да застане Спас Делев, който врата и двата гола при успеха срещу "лалетата" през март.

Дидие Дешан няма да може да разчита на контузените Пол Погба и Усман Дембеле, както и на защитниците - Лайвин Курзава, Бенжамен Менди и Лоран Косчелни.

Франция няма успех в София от 85 години насам. "Лъвовете" печелят последните два сблъсъка с "петлите" на "Васил Левски" с по 2:0.