на живо

България срещу Литва: Победа като гост? Защо не?!

"Лъвовете" излизат срещу аутсайдера в групата в мач от квалификациите за световното първенство по футбол

Lap.bg

Българският национален отбор по футбол гостува на Литва в шестия си мач от квалификациите за световното първенство в Катар през 2022 г. Срещата ще започне в 16:00 ч. българско време във Вилнюс, а "лъвовете" ще опитат да постигнат първата си победа като гост от 2018 г. насам. Преди повече от 3 години - 6 септември 2018 г. националите успяха да се справят със Словения в Лигата на нациите. 

Литва е пълният аутсайдер в групата. Тимът няма нито една точка в кампанията. Преди месец на стадион "Васил Левски" в София българският тим също постигна победа срещу тима от балтийската страна. Минималният успех на момчетата на Ясен Петров беше първи от 10 месеца насам.

Снимка: Lap.bg

Селекционерът определи мача като "много важен". На практика "лъвовете" все още имат шанс за класиране, заемайки четвъртото място в групата с 5 точки в 5 мача. Лидер e европейският шампион Италия с 14 пункта, а в позиция да играе на бараж е Швейцария с 8.

Снимка: Lap.bg

"Очаква ни много по-различен мач и всички сме наясно. Противникът е в променен състав, а също така играем и на изкуствен терен. Но това е даденост, аз не съм свикнал да се оплаквам", заяви Петров преди мача.

В редиците на "лъвовете" за първи път ще бъде вратарят на "Славия" Светослав Вуцов, който в последните мачове показва стабилна игра за клубния си тим. 

Снимка: Lap.bg

От селекцията на Петров обаче отпадна капитанът Георги Костадинов, който получи тежка контузия в мач от руското първенство. 

Снимка: Lap.bg

Ще успеят ли "лъвовете" да се завърнат с победа? Предстои да разберем!

***

Информация за коефициенти за това и други спортни събития можете да намерите на efbet.com