на живо

България срещу Унгария през октомври в София

При успех "лъвовете" ще играят решителен плейоф за Евро 2021 на 12 ноември

Lap.bg

България ще приеме Унгария в София на 8 октомври в първия плейоф за участие на европейското първенство по футбол през 2021 година, съобщиха от УЕФА. 

Първоначално срещата трябваше да се играе на 26 март, но заради пандемията от коронавирус бе отложена. Същата съдба сполетя и целия шампионат на Стария континент, който в крайна сметка бе изместен с година и ще започне на 11 юни. Финалът на "Уембли" ще бъде на 11 юли. 

При успех срещу Унгария, "лъвовете" ще се изправят на 12 ноември срещу победителя от двубоя между Исландия и Румъния. България ще бъде домакин и на този евентуален двубой.

Първенството ще се проведе както бе планирано, като всички 12 града-домакини бяха препотвърдени.

Лигата на нациите за сезон 2020/21 ще стартира в началото на месец септември тази година, като първите мачове ще се проведат на 3, 4 и 5 септември. Втория си двубой България ще изиграе на 6, 7 или 8 септември. Следващите определени дати са 10/11 октомври, 13/14 октомври, 14/15 ноември и 17/18 ноември.

В това издание на турнира България е в група 4 на лига "В" заедно с отборите на Уелс, Република Ирландия и Финландия. Точната програма на мачовете и началните часове ще бъдат определени по-късно.