на живо

България унищожи Германия с 3:0 и е на полуфинал на Евроволей! /ВИДЕО/

Вижте как запалянковците отпразнуваха победата в залата и извън нея

България се класира сред най-добрите четири отбора на второ поредно европейско първенство. Пред 13 хиляди зрители в "Арена Армеец", които за пореден път оказаха неописуема подкрепа на любимците си, отборът ни надигра убедително Германия с 3:0 гейма.

"Лъвовете" спечелиха отделните части с 25:19, 25:23 и 25:23 точки, разбивайки бундестима в три гейма за втори път в този шампионат, след като и в груповата фаза немците преклониха глава пред нашите.

Най-резултатен за триумфа бе великият Владимир Николов. Той отбеляза 14 точки, три от които от начален удар. Виктор Йосифов и Тодор Алексиев добавиха по 11 точки, а с 3 се отличи Николай Пенчев, който игра в мача, въпреки вчерашната кончина на втория му баща.

Името на Пенчев бе скандирано в продължение на половин минута след края на двубоя, когато целият тим и публиката в залата изпяха заедно химна на страната. Вижте кадри от този вълнуващ момент.



В събота волейболното шоу продължава с полуфинала между България и Франция, който най-вероятно ще бъде втори в програмата и ще започне в 20:30.

Успехът тази вечер е сладък реванш за загубата от Германия на финала на европейските игри в Баку през юни, както и за поражението на миналогодишното световно първенство.

Любопитно е, че и на Европейското в Полша през 2013 година се класирахме на полуфиналите също след победа над бундестима във фазата на най-добрите осем. В съперничеството ни с немците от 2006 година насам вече имам актив от 13 победи срещу 8 загуби.

Ето как българските запалянковци отпразнуваха радостта си след победата.

Вижте и коментара за срещата на Теодор Салпаров и Георги Братоев.