на живо

България отново 12-а на световното за бездомни (ВИДЕО)

Родният "Отбор на надеждата" завърши участието си с поражение от Коста Рика

България завърши за втора поредна година на дванадесето място на световното първенство по футбол за бездомни, след като загуби последния си мач на Мондиала в Кардиф от Коста Рика с 3:6.

Националите започнаха отлично срещата и водеха с 3:2 на почивката с попадения на Георги Димчов, Васил Василев и Васил Петров. В крайна сметка българският тим не съумя да запази преднината си срещу костариканците, които отбелязаха 4 безответни попадения през втората част. Съставът на България беше емоционално и физически изчерпан след мачовете от предишния ден – победа с 8:7 над Бразилия и загуба с 2:12 от Полша.

Българският тим беше отново най-младият на шампионата. Седем от момчетата са 16-годишни, а едно ще навърши пълнолетие в края на годината. Двубоят с Коста Рика е повторение на миналогодишния спор за 11-ото място в турнира, който също беше спечелен от северноамериканците.

Участието на българския "Отбор на надеждата“ на световното първенство тази година ще се запомни основно със силните мачове срещу Бразилия, в които националите записаха равенство, последвано от загуба с дузпи, и победа. Не може да бъде подминато и ремито 6:6 със състава на Чили, след като българският тим поведе в резултата с 5:0.

По-късно днес чилийците играят финал срещу актуалния шампион Мексико в повторение на миналогодишния мач за титлата.

Тагове: