на живо

Българска футболистка блести в Полша (ВИДЕО)

Попадения на Лиляна Костова в Топ 10 на най-красивите

Българска футболистка блести в Полша (ВИДЕО)

Българка впечатлява с изявите си женското футболно първенство на Полша. Лиляна Костова влезе в Топ 10 на най-красивите попадения от началото на сезона.

Състезателката на лидера в шампионата "Чарни Сосновиец" блести в класацията не с едно, а с две попадения. Освен това Лиляна Костова беше избрана в Идеалния отбор на първенството в Полша с актив от 5 гола и 13 асистенции.

"Изключително съм щастлива от този факт, защото моите две попадения са попаднали в една от най-развитите държави на женски футбол - Полша. Вкарах доста емоционални попадения, защото загубих близък човек точно преди мача и това беше моят начин да изразя липсата и обичта си към този човек. Това може само да ме мотивира и да ми дава сили да продължавам напред. Дай Боже да вкарвам много по-красиви попадения и както се казва, да славим България, което мисля, че е доста важно. Неслучайно съм си облякла националната фланелка на България, защото не трябва да забравяме какви сме, откъде сме тръгнали, защо сме тръгнали.", сподели Лили Костова във видео за bTV.

32-годишната българка е триумфирала с титлата в 4 страни - България, Полша, Кипър и Русия, и със Суперкупата на Италия с "Фиорентина". Играла е в 7 държави и общува на 6 езика. Сега си пожелава отново титлата на Полша.

 "Моята цел е винаги да вървя напред и нагоре и утре да съм да съм по-добра от днес. Разбира се, ще гоним шампионската титла в Полша, да се сме живи и здрави. За да можем да вървим по този път, който е доста дълъг и труден. Как се чувствам в Полша? Мисля, че всеки вижда моята игра, моята усмивка на терена и как се забавлявам. Много пъти съм казвала, че футболът е любов, забавление и ако не си отдадеш сърцето, просто няма смисъл да се занимаваш с това. Ето виждате, че съм с топка в ръце. Тя е част от моя живот и без нея аз просто не се събуждам, и не си лягам. Това е моята любов, най-голяма любов."

За 2021-а година Лили си пожелава здраве, хубави емоции и сбъднати мечти. "Искам да пожелая на всички една много хубава и усмихната нова година. Разбира се да сме по-щастливи, по-усмихнати, по-позитивни и да вярваме в хубавите неща, да се отпуснем колкото се може повече, да се наслаждаваме на всеки миг, защото животът е тук и сега. Няма утре, няма вчера, няма вдругиден."

"Просто се наслаждавайте на всеки един момент и давайте винаги от своето сърце и душа. Искам да пожелая на всички спортисти – не спирайте да следвате това, което обичате и следвайте мечтите си докрай, защото мечтите се сбъдват, но те се сбъдват, ако всеки ден работите повече и повече, и надграждате себе си. Бъдете добри, усмихнати и само хубави емоции ви пожелавам. Бъдете здрави.", добавя Лили Костова.