на живо

Българският консул в Македония оказва съдействие на задържаните фенове на "Ботев"

Македонската полиция разполага със запис на вандалски прояви на привържениците

Lap.bg

Българският консул в Македония Венцислав Цветанов пристигна спешно в полицейското управление на град Крива паланка, където всеки момент се очаква да бъдат докарани три автобуса с привърженици на "Ботев" Пловдив.

Според македонската полиция, три рейса със запалянковци на "канарчетата", пътуващи за Албания, през територията на Република Македония, са спрели към 3 часа през нощта за почивка на магистралата Скопие-Тирана на определени за това места. Четирима от феновете със спрей са изрисували графити върху сградите за почивка. 

Полицията твърди, че разполага с видеозапис. При молба от органите на реда да бъдат санкционирани за хулиганската си постъпка, българските фенове отказват. На четиримата нарушители ще бъде съставен административно-наказателен акт. Докато не платят глобите, те няма да бъдат освободени да продължат пътуването си. В момента останалите пътуващи в автобусите са солидарни с тези привърженици и остават на място, а българското посолство ще оказва пълно съдействие на феновете.

"Ботев" Пловдив гостува на "Партизани" Тирана днес от 18.00 часа българско време за мач от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.