на живо

Български самолет скара "Лацио"

Играчите намалиха заплатите си заради COVID-19, но клубът купи "Боинг"

Скандал в италианския футболен "Лацио" заради... български самолет. Една от звездите на "римските орли" разкритикува решението на клубния президент Клаудио Лотито да купи наш "Боинг 737 Класик". Халфът Луис Алберто възнегодува по време на живо излъчване в гейминг платформата Twitch.

"Много добре... Значи нямат пари за заплати, но могат да си позволят самолет!", заяви испанецът. Причината за гневната му реакция е, че заради пандемията с коронавирус, която прекъсна миналия сезон в Серия "А" за три месеца, всички футболисти на "Лацио" бяха принудени да намалят заплатите си.

Луис Алберто обаче бързо се извини на феновете за думите си с видеообръщение в "Инстаграм".

"Винаги съм се изправял срещу моите грешки и сега ще направя същото. Не беше подходящият момент за подобен коментар. Знам, че парите не са всичко и това е един труден период за нас. Нямам търпение да приключи, защото искам да се завърна към това да играя футбол и да му се наслаждавам. Когато изрекох онези думи, те бяха заради всички в "Лацио". Искам те да са добре. Има цял свят зад кулисите.", започна полузащитникът.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Luis Alberto (@10_luisalberto)

"Първи признавам, че постъпих глупаво. Винаги съм се раздавал за "Лацио", а получих съобщения, които ме приканват да бъда по-голям лациал. Извинявам се на всички, които са се почувствали обидени. Намерението ми не беше да говоря за пари. Играчите се отказахме от една месечна заплата, защото знаехме за трудностите и искахме да помогнем на персонала. Уважавам това, което клубът ми е дал. В "Лацио" наистина сме семейство. Избрах неподходящ момент за коментар. Само "Лацио" и нека спечелим тази битка заедно!", каза Луис Алберто.