на живо

Български талант тренира със "Скуадра адзура" (СНИМКИ)

Юношата на "Милан" Владислав Жиков получил специална покана от щаба на италианците

Владислав Жиков тренира с националния отбор на Италия.Талантливият българин, който наскоро попадна в престижна класация на авторитетния британски "Гардиън", получил обаждане от щаба на "Скуадра адзура" с покана да се включи в заниманието на тима преди контролата с Германия.

Жиков е едно от шестте момчета от школата на "Милан" получили възможност да тренират заедно с Джанлуиджи Буфон и компания. Любопитното е, че младежите влезли в ролята на Германия, за да могат възпитаниците на Джанпиеро Вентура да се подготвят за двубоя с Бундестима.

"Беше невероятна емoция, да видя всички тези големи футболисти, да тренирам рамо до рамо с тях. Това е голям опит за мен. Често ми се случва да тренирам с първия отбор на Милан, но това днес е нещо съвсем различно", споделя Жиков пред Sportal.bg.

"Тренировката беше интересна, запознахме се с отбора. От щаба ни обясниха какво трябва да правим. Вентура е изключителен. Голям професионалист. Огромно впечатление ми направи Леонардо Бонучи, той е лидерът на този отбор", добавя още талантливият халф.