на живо

Българските девойки след "Купа София": Приятно е да играеш пред родна публика. Тя много ни помага

Целта е националният тим да е в оптимална форма за европейското първенство, заяви треньорът Райна Тошева

Българските девойки след "Купа София": Приятно е да играеш пред родна публика. Тя много ни помага

С четири медала завършиха участието си на престижния турнир "Купа София" българските девойки. След като вчера (2 април) Елвира Краснобаева завърши втора в многобоя, днес Никол Тодорова и Дара Стоянова спечелиха още 3 отличия.

"През изминалата година работихме много, за да подобрим нещата от миналата година, които не се получиха. Имаме и нов правилник, в който трябваше да влезем. Много ми е приятно и се радвам", каза Никол Тодорова, която заслужи два бронза - за лента и обръч.

Снимка: Анна Недкова, БФХГ

"Всичко е подготовка! С Никол работим за нейната психическа устойчивост. Тя е много стабилен състезател, обича да играе пред публика и това ѝ носи много голямо удовлетворение. Поради тази причина успява да изпълни съчетанията си по най-добър начин. Никол има всички качества, възможности и перспективи да стигне до най-високото ниво в художествената гимнастика", добави нейният треньор Николай Боев. 

Дара Стоянова - сребърната медалистка на бухалки, заяви, че българската публика много ѝ е помогнала:

"Мислех си за елементите един по един. Много ми хареса да играя пред родната публика. Тя ми помогна да се "събера"

Снимка: Анна Недкова, БФХГ

След страхотното си представяне вчера, Елвира Краснобаева днес не спечели медал.

"Днес не можах да се концентрирам. Много се притеснявах. Много ми беше приятно да играя пред родна публика. Много ме подкрепяха и ми беше по-леко да играя. Ще се опитам да не се притеснявам толкова на състезания", каза тя.

Снимка: Анна Недкова, БФХГ

Треньорът на националният отбор (девойки) Райна Тошева не спести суперлативи за своите възпитанички. Тя е категорична, че голямата цел е всички момичетата да бъдат в оптимална форма за европейското първенство в Израел през юни.

"Нашата стратегия е да рискуваме, да имаме тази артистичност, трудни елементи с тяло и с уред, да се играе класна гимнастика, да показваме на света какво е артистичност, а после те да могат бързо да навлязат при жените. Ние сме от сутрин до вечер в залата, но това не ни пречи, защото имаме обща цел и те ще са във върхова форма на европейското", заяви тя.