на живо

Българските спортисти отбелязаха националния празник (СНИМКИ)

Родните звезди използваха социалните мрежи, за да поздравят феновете си по случай Трети март

БГНЕС

Българските спортисти не пропуснаха да отбележат Деня на Освобождението. В социалните мрежи родните представители в различни спортове публикуваха своите послания към сънародниците си, празнуващи Трети март. Шампионите ни изразиха своята гордост и признателност, а феновете им отговориха с много коментари и лайкове.

Легендата на българския футбол Христо Стоичков отбеляза празника в Туитър. Той бе лаконичен и написа "Честит празник гордейте се днес".

Димитър Бербатов също не пропусна да поздрави българските си почитатели по случай националния празник. Във фейсбук той публикува поздравление и колаж с българското знаме, на което е написано "Бъди горд българин!"

Кубрат Пулев, който се подготвя за мача си срещу Дерек Чисора на 7 май, отбеляза празника с емоционално послание: "Помнете историята! Обичайте родината! Бъдете горди с героите, дали живота си за свободата на България!"

Най-добрият български тенисист Григор Димитров промени корицата на официалния си профил в Туитър и постави българското знаме. Освен поздрав за празника, той не пропусна да окуражи и националния тим за Купа "Дейвис".

 

Най-бързата бяла жена Ивет Лалова зарадва почтателите си със снимка, на която гордо развява българския трибагреник.

Част от футболните ни национали също отбелязаха празника. Футболист номер 1 на България за 2015 година Ивелин Попов качи снимка на сина си между български гвардейци.

Подгласникът му и футболист на Грасхопърс Георги Миланов отправи поздравите си от Цюрих, Швейцария, където се възстановяна от контузия.

Волейболистите от националния отбор бяха сред най-активните в социалните мрежи. Бившият капитан Владимир Николов си припомни финалите на Европейското първенство в София, когато 12 000 души пяха българския химна.

Цветан Соколов поздрави българите часове преди решителния мач на тима му в Шампионска лига.

Младият Николай Пенчев успя да разчувства феновете си с емоционално послание във фейсбук. "Чужбина никога не става родина, не го забравяйте!", бе категоричен той.

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова по традиция не пропусна и този български празник. След като преди дни поздрави българите по случай Баба Марта, днес тя използва цитат от Иван Вазов, за да отбележи Трети март.