на живо

Българското дерби "Балкан" - "Левски" пред публика и пряко по RING и на btvnovinite.bg

Гледайте мача от Балканската лига в 17:00 ч.

Lap.bg

Време е за свирепо баскетболно дерби! Един срещу друг се изправят старите познайници "Балкан" Ботевград и "Левски". Този път обаче не за титлата или Купата у нас, а в международен дуел. Българските тимове застават един срещу друг в Балканската лига.

Мачът е от 17:00 ч. и може да го гледате пряко по RING, на платформата VOYO.BG, както и напълно безплатно и без регистрации на сайта btvnovinite.bg.

Срещата ще се изиграе в Ботевград и за щастие на привържениците, те ще могат да заемат местата си на трибуните. Заради противоепидемичните мерки в последните месеци феновете на баскетбола гледаха мачовете на своя любим "Балкан" на телевизор пред залата. 

Снимка: bTV

Сега те ще могат да влязат в залата, ако предоставят "зелен сертификат". Желаещите ще могат да си направят антигенни тестове на специални пунктове пред залата. 

За първи път от близо 2 години дербито ще се играе пред емоционалната публика в Ботевград.

Снимка: Lap.bg

"Не знам колко фенове ще имат в залата. Те са доста баскетболна публика, много добре подкрепят техния си отбор. Всеки гостуващ отбор играе трудно там. Ние се събрахме малко по-късно и колкото повече мачове изиграем, толкова по-добре за отбора", заяви баскетболистът на "Левски" Чавдар Костов.

"Ще падне доста здрава битка. Надявам се ние да сме крайният победител, вярвам в това. Не очаквам лесен мач. Напротив. Който се бие повече, който вкара повече точки на бърза атака, той ще излезе победител", сподели капитанът на "Балкан" Димитър Димитров.

Снимка: Lap.bg

Домакините до момента имат една загуба в Балканската лига, докато за "Левски" това ще е първи мач.

Гледайте "Балкан" - "Левски" пряко по RING, на платформата VOYO.BG, както и напълно безплатно и без регистрации на сайта btvnovinite.bg от 17:00 ч. днес!