на живо

"Балкан" победи "Левски" за втори път в Балканската лига

"Сините" отстъпиха с 65:79

https://balkanleague.net/

"Балкан" Ботевград победи като гост "Левски" в среща от груповата фаза на баскетболната Балканска лига. След като преди месец "зелените" триумфираха в българското дерби, втората победа дойде при резултат 79:65. 

"Сините" бяха без двама от основните си баскетболисти. Чавдар Костов изкълчи глезен по време на мача на националния тим срещу Босна и Херцеговина преди дни. Цветомир Чернокожев пък получи контузия в пръста при една от последните тренировки на тима.

Снимка: https://balkanleague.net/

Това не попречи на гостите за вихрено начало. През първата четвърт те доминираха на паркета в зала "Универсиада" и успяха да поведат с 21:11. Гостите от Ботевград пък изпуснаха и шестте си опита от тройката. 

"Балкан" започна да наваксва изоставането си през втората част. "Зелените" отбелязаха 6 безответни точки в началото, но домакините отговориха подобаващо. Последва нов силен период за ботевградчани, които преди почивката успяха и да поведат в резултата с 38:37.

Снимка: https://balkanleague.net/

В третата четвърт "Балкан" продължи с доброто си представяне. Гостите реализираха 15 поредни точки, а преди заключителната част водеха с 62:50.

В края "Левски" съкрати изоставането си на 6 точки, но гостите не позволиха да изгубят своето предимство най-вече след отлична игра на Дерик Маркс, Трейвин Тибодо и Димитър Димитров.

Снимка: https://balkanleague.net/

Дерик Маркс бе най-резултатен за "Балкан" с 25 точки и 5 асистенции. Калил Дюкс реализира 11 точки. За "Левски" над всички беше Марио Литъл с 23 точки. Ивица Радич се включи с 19 и 8 борби.

След мача "зелените" имат в актива си и 1 загуба и са на второто място в своя поток, докато шампионът на България е трети с 2 загуби.