на живо

"Балкан" пребори израелци и продължава да мечтае (СНИМКИ)

Ботевградчани победиха със 102:90 "Ирони" Нес Циона

Баскетболистите на "Балкан" Ботевград запазиха живи надеждите си за следващата фаза на ФИБА Къп, след като победиха със 102:90 точки "Ирони" Нес Циона у дома.

След този мач и двата тима са с актив от 3 победи и 2 загуби.

Развръзката в групата ще остане за последния кръг, когато на 5 февруари "зелените" гостуват на "Левски Лукойл" в "Универсиада", а израелците на "Алба Фехервар" в Унгария.

Снимка: Lap.bg

"Балкан" започна силно мача и още в началото поведе с 6:2, след което обаче гостите се активизираха и след серия 8:0 се върнаха в мача. Нападението на израелците не се получаваше, а домакините продължиха да контролират срещата със силна игра в защита и под коша и поведоха с цели 15 точки след първата част при 31:16 след силно включване на Димитър Димитров.

Втората част започна силно за израелците с поредица от 10:3, но две поредни тройки на Венцислав Петков и ЛаМаркъс Рийд увеличиха отново преднината на "Балкан". Последваха оспорвани минути, а на почивката гостите намалиха изоставането си на 9 точки.

Снимка: Lap.bg

Малко след началото на третата четвърт "Балкан" отново поведе с 15 при 58:43. Павлин Иванов даде още по-голям импулс в играта на домакините в началото на последния период след 9 коша за близо 2 минути и вицешампионите за първи път натрупаха повече от 20 точки аванс.

"Балкан" изигра изключително силни минути в началото на последната част и почти отказа съперника. До края на мача израелците успяха да намалят до около 10 точки, но победата остана в ръцете на възпитаниците на празнуващия рожден ден днес Небойша Видич. 

Най-резултатен за успеха на "зелените" бе ЛаМаркъс Рийд с 18 точки. Брандън Браун добави 17, а Павлин Иванов - 16. 

За гостите 20 точки отбеляза Гари Браун, а Дайкуон Кук - 18.