на живо

"Балкан" срещу холандци, "Рилски" с поляци или финландци за Купата на ФИБА Европа

Мачовете от втория квалификационен кръг са насрочени за 3 и 10 октомври

Lap.bg

Българските представители разбраха своите съперници за квалификациите за Купата на ФИБА Европа. Във втория последен етап на пресявките и двата български клуба - "Рилски спортист" и "Балкан" Ботевград, бяха поставени.

Жребият се оказа далеч по-благосклонен за ботевградчани, които ще се изправят срещу холандския "Ню Хироус" Ден Бош. Тимът от Ниската земя завърши пети в първенството миналата година и не е участвал в евротурнирите през миналия сезон

Ако "Балкан" отстрани "Ден Бош", ще стане част от група В на редовния сезон, където вече е белгийският "Белфиус Монс-Ино". Другите два тима ще станат известни след квалификациите на Шампионската лига на ФИБА, като два от съставите, загубили в предварителните кръгове, могат да се изправят срещу ботевградчани, ако те преодолеят холандското си стъпало.

Другите варианти за българския тим бяха португалският "Бенфика" и австрийският "Капфенберг".

Вторият представител на България в турнира - "Рилски спортист", ще се изправи срещу победителя от двойката "Катая" (Финландия) и "Роза Радом" (Полша). 

През миналия сезон "Роза Радом" игра в Шампионската лига, докато "Катая" достигна до втория кръг на Купата на ФИБА Европа.

Мачовете от втория квалификационен кръг са насрочени за 3 и 10 октомври, като и двата български тима ще гостуват в първите срещи и ще имат домакинско предимство в реваншите.