на живо

Балконът на Юрген Клоп: Къде "Ливърпул" ще гради шампиони?

Мърсисайдци представиха новата си тренировъчна база

Какво трябва на един футболен мениджър, за да изгради шампионски отбор? Опит, добра атмосфера, отдадени играчи?

В "Ливърпул" прибавят към това - обширен офис и балкон. 

Мърсисайдци, които през сезон 2019/2020 прекъснаха шампионската суша и след 30 години отново триумфираха в английската Висша лига, ще се преместят на ново тренировъчно игрище пред ноември. 

Базата в Къркби е изцяло обновена. Първият отбор на "Ливърпул" ще провежда занимания на три терена, а за вратарите ще има отделен, на който могат да подобряват уменията си. Вътре пък ги чака басейн, модерен фитнес и стаи за възстановяване и почивка.

Всичко това ще става под зоркия поглед на мениджъра. А за целта той ще има на разположение огромен офис и тераса, от която се виждат всички игрища.

По първоначален план "Ливърпул" трябваше да започне да използва новата си база през юни, но пандемията от коронавирус забави строежа. Местните медии припомнят, че в дизайна на чисто новата база са участвали капитанът на тима Джордан Хендерсън и любимецът на феновете Джеймс Милнър.

По-рано през годината тимът напусна базата "Мелууд", в която провеждаше занимания от 1950 г. насам. На мястото, на което звездите на тима провеждаха тренировки, ще бъде построен жилищен комплекс.

Въпреки носталгията, мърсисайдци могат да се радват на 10 млн. паунда от сделката с местните власти и предприемачите. Те обаче са само 1/5 от стойността на новото "гнездо" на тима.

Тагове:

ливърпул